Pups

Bree van Laag Laren is officieel verloofd!

Bij het zoeken naar een geschikte dekreu is met veel zaken rekening gehouden. Zo moet hij qua type goed bij Charlie passen en is er gekeken naar een zo correct mogelijke bouw. Bijna nog belangrijker is het karakter dat we in een dekreu zoeken: een stabiele, vriendelijke, werkwillige en open reu die er staat als het moet. Uiteraard hebben we ook gekeken naar afstamming. Deze moet naast de bloedlijnen ook passen qua gezondheid. Uiteindelijk hebben we een geweldige dekreu gevonden.

Anziehend’s Dantek

KORAD, SE UCH, FI UCH,
NO UCH, DK UCH, NORD UCH

Anziehend’s Hovawart

Working dog

Dantek is een droom van een jonge Hovawart. Hij heeft een prachtige bouw, leeft samen met zijn moeder en zus bij zijn fokster in Zweden waar hij onder andere ingezet wordt als sledehond.

Qua type past hij prachtig bij Charlie (harmonische, compacte, en sterke bouw met veel bone), hij heeft een droom van een karakter en komt uit geweldige bloedlijnen.

Onlangs is Dantek voor het eerst vader geworden van 9 prachtige pups. Over gezondheid en gedrag kunnen we nu nog niets over zijn nakomelingen zeggen, daar is het te vroeg voor. Maar zijn bloedlijnen voorspellen veel goeds.

 

De vader van Dantek is Antek vom Eibenbogen (working dog)

Antek kennen we als een zeer vrolijke en werkwillige hond die in veel takken van de hondensport is uitgebracht en ook nu nog op hogere leeftijd over een geweldige conditie beschikt. Hij heeft succesvol deelgenomen aan shows en heeft op acht jarige leeftijd nog de grote clubmatch van de RZV gewonnen, mede vanwege zijn prachtige bewegingen. Antek is vaker als dekreu ingezet met als resultaat mooie, gezonde en vrolijke nazaten die het zowel op show als in de hondensport prima doen en alle over zijn vrolijke en open karakter blijken te beschikken.

 

De moeder van Dantek is Dalila Aldeon (working dog)

Zij woont samen met haar twee kinderen bij Gunilla in Zweden en ook zij wordt onder andere ingezet als sledehond.

 

De moeder van Dalila is Bleys Folcrum (working dog)

Deze sterke, compacte en imponerende teef heeft meerdere nesten gehad waarvan er vele zijn goedgekeurd voor de fok en welke net als Bleys beschikken over een goede gezondheid, een sterk skelet met veel bone zonder te groot te zijn en het door ons gezochte open karakter. Uit het D-nest van Aldeon worden meerdere honden met goed resultaat in de fok ingezet, naast Dalila ook Djamila, Desiree en Dorro.

 

De halfzus van Charlie, Anvie van Laag Laren, heeft in 2018 het C-nest van Laag Laren gehad.  (C-nest van Laag Laren)

De vader van dit nest was Baghir Scorteus Mons, een kleinkind van Bleys uit Alize Aldeon. Een prachtig nest waarvan met name ook de open, zelfverzekerde en werkwillige karakters van de jonge honden opvallen.

 

Zoals je al kunt lezen zijn wij enorm blij en trots met Dantek als dekreu voor Charlie. Wij hebben alle vertrouwen in deze combinatie. Nu maar hopen dat deze dekking gaat lukken!