Over ons

Wij zijn Robin en Marjolijn en samen met onze Hovawart Bree van Laag Laren, Charlie, wonen wij in het West-Friese dorpje Westwoud.

Een aantal jaar geleden zagen wij tijdens onze vakantie in Verdun een prachtige blonde hond staan, vrienden wisten ons te vertellen dat het een Hovawart was.

Toen wij een paar jaar later wisten dat er een hond moest komen dachten we beide onmiddellijk terug aan die blonde hunk in Verdun.

Na veel te hebben gelezen over de Hovawart besloten we dat het tijd was om van dichtbij kennis te maken met het ras. Zodoende kwamen we terecht bij Mart van Bon en samen reden we naar het verre Noord Laren om kennis te maken met haar en haar twee honden, Guus en Thor. Zwaar onder de indruk van deze twee imposante verschijningen en overdonderd door alle informatie reden we een paar uur later terug naar huis.

We waren verkocht…

Toch zou het uiteindelijk nog anderhalf jaar duren voordat we het verlossende telefoontje kregen van Mart. Er zat een hond voor ons in haar pasgeboren B-nest. Helemaal gelukkig!

Vanaf dat de pups drie weken oud waren reden we elk weekend heen en weer om deze tien bolletjes wol te bewonderen. Zes weken en een puppytest later wisten we dan eindelijk welke pup bij ons zou komen wonen. Het werd het turquoise bandje, Bree van Laag Laren. Door ons omgedoopt tot Charlie.

Charlie vindt het heerlijk om samen dingen te doen, ze gaat graag mee op reis en de wintersport vakanties zijn haar favoriet. Ook vind ze samen trainen helemaal geweldig, op maandag doen we aan Breitensport en op donderdag gaat ze naar G&G. Dat laatste is voor ons een flinke uitdaging, het is en blijft tenslotte een Hovawart. Vijf keer dezelfde oefening doen vind ze maar saai en dan voert ze liever haar eigen show op… lekker rollen op het veld als je examen moet doen is haar niet vreemd.

Met Charlie hebben we in de winter van 2020/2021 ons eerste nestje Hovawart pups gefokt, meer informatie kunt u vinden onder het kopje pups.

Mocht u geïnteresseerd zijn of meer informatie willen over het ras in het algemeen schroom dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Alle pups uit het -A- nest zijn gereserveerd.