Over ons

Wij zijn Robin en Marjolijn en samen met onze twee Hovawarts Bree van Laag Laren – Charlie en haar dochter Alenka van Bree’s Stolp – Lenka, wonen wij in het West-Friese dorpje Westwoud.

Heel wat jaren geleden zagen wij tijdens onze vakantie in het Franse Verdun een prachtige blonde hond staan, vrienden wisten ons te vertellen dat het een Hovawart was.

Toen wij een paar jaar later wisten dat er een hond moest komen dachten we beide onmiddellijk terug aan die blonde hunk in Verdun.

Na veel te hebben gelezen over de Hovawart besloten we dat het tijd was om van dichtbij kennis te maken met het ras. Zodoende kwamen we terecht bij Mart van Bon en samen reden we naar het verre Noord Laren om kennis te maken met haar en haar twee honden, Guus en Thor. Zwaar onder de indruk van deze twee imposante verschijningen en overdonderd door alle informatie reden we een paar uur later terug naar huis.

We waren verkocht…

Toch zou het uiteindelijk nog anderhalf jaar duren voordat we het verlossende telefoontje kregen van Mart. Er zat een hond voor ons in haar pasgeboren B-nest. Weliswaar niet de langverwachte reu maar een zwart-blond teefje. Ons maakte het niets meer uit, wij waren helemaal gelukkig!

Vanaf dat de pups drie weken oud waren reden we elk weekend heen en weer om deze tien bolletjes wol te bewonderen. Zes weken en een puppytest later wisten we dan eindelijk welke pup bij ons zou komen wonen. Het werd het turquoise bandje, Bree van Laag Laren. Door ons omgedoopt tot Charlie.

Nadat we verhuisd waren naar een ruimere woning met dito tuin begon het steeds meer te kriebelen….wat zou het leuk zijn als er een tweede Hovawart bij ons zou komen wonen. Charlie zelf was inmiddels twee jaar oud en we wisten al dat ze goede heupen had. Nadat we voor de “lol” de fokgeschiktheidstesten van de Hovawart Rasvereniging Nederland met goed gevolg hadden doorlopen rees het idee om zelf een nestje met haar te fokken. Ook haar ogen werden goed bevonden en toen stond niets ons meer in de weg.

Na ruim twee jaar en een aantal mislukte pogingen, Charlie is een aantal keren leeg gebleven, was het de derde dekking dan toch raak en was Charlie drachtig. Eind februari 2021 schonk ze ons een nestje met zes prachtige zwart-blonde teefjes.

Uit dit nestje hebben wij onze Lenka aangehouden, het pupje met het eeuwig kwispelende staartje. Wat een dametje is dit, zo klein als ze is, voor niets en niemand bang en altijd die staart hoog in de lucht!  Dat wordt me er eentje…

Voor nu genieten we volop van mama Charlie en haar opgroeiende dochter. De twee dames blijken een super match te zijn, dikke vriendjes! Samen rennen en zwemmen, samen mee op vakantie, maar ook heerlijk ontspannen samen slapen in mama’s grote bed.

En de toekomst? Als Lenka haar gezondheidsuitslagen goed zijn en ze zich qua gedrag ontpopt tot een heerlijke Hovawart zoals wij ze graag zien, dan hopen we een nestje met haar te kunnen fokken. Maar dat is toekomst muziek…

Mocht u geïnteresseerd zijn in onze honden of de Hovawart in het algemeen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier.