Alenka van Bree’s Stolp – Lenka

Nederlands Kampioen, Nederlands Jeugdkampioen, Belgisch Jeugdkampioen
Dutch Winner ’22, WOW ’22, Club Winner HRN ’23, Bundessieger ’23
Vice World Winner 2023
IHF punt ’23
Crufts qualified 2023 en 2024
Beste teef Clubschau HZD 2023
Beste teef Clubmatch HCN/HVN 2023

Lenka werd op 21 februari 2021 bij ons thuis geboren. Ze was het vijfde pupje van de zes zwart-blonde dametjes die op deze mooie zondag het levenslicht zagen. Ze is uit de combinatie van onze eigen Bree van Laag Laren met de Sloveense dekreu Blue Pinus Alpinia.

Natuurlijk hadden we deze bewuste zondag nog geen idee dat dit vijfde pupje onze Lenka zou zijn, pas na een week of vier wisten we dat zij degene was die bij ons en Charlie zou blijven wonen.

Alle informatie over de bloedlijnen van Lenka haar moeder, en daarvoor, zijn te vinden bij de pagina van onze eigen Bree van Laag Laren – Charlie.

Lenka haar vader is de imposante Sloveense dekreu Blue Pinus Alpinia. Een fantastische reu die we gelukkig al een aantal keren hebben mogen ontmoeten.

Het is een mooie en krachtige reu die al een aantal mooie titels op zijn naam heeft staan, Sloveens Kampioen, Internationaal Kampioen en de titel Alpensieger 2016 (working dog)
Blue is niet alleen mooi, maar hij is ook een geweldige familiehond.
Hij wordt daarnaast ook ingezet voor “neuswerk”.

Blue stamt af van Roy vom Wiener Stadtrand; Internationaal , Oostenrijks en Duits kampioen. Daarnaast is Roy ook nog Oostenrijks Clubkampioen. (working dog)

Roy is succesvol in meerdere disciplines van de hondensport ingezet (obedience, speuren en breitensport). Roy was een vriendelijke temperamentvolle reu met een groot aantal nakomelingen die zich kenmerken door hun goede gezondheid en temperamentvolle maar vriendelijke karakters. In zijn vader én moederlijn vallen de goede gezondheids-uitslagen op. Roy was een geweldige Hovawart en Blue lijkt veel op hem.

Blue’s moeder, Brinja von der Waldlichtung komt ook uit Oostenrijk, maar is ingezet als fokteef in Slovenie (working dog).

Ze is van het voor ons zo gewenste compacte en stevige type. Ook Brinja komt uit bloedlijnen waarin vooral de goede gezondheid opvallend is. Haar oma, Zina von Schondratal is ook de oma van het A-nest van Laag Laren. Zina heeft meerdere afstammelingen die succesvol in de fok worden ingezet. Meerdere voorouders van Brinja zijn showkampioenen wat de goede bouw van de honden uit deze bloedlijn bevestigd.

Dan terug naar onze Lenka. Als kleinste pupje geboren, maar niet het minste karaktertje. Met een week of vier zagen we al wat voor type er in haar schuilt. Ze is de spreekwoordelijke wolf in schaapskleren. Voor niets en niemand bang, haar altijd kwispelende staartje hoog in de lucht.
Een ontzettend blij pupje die ondanks haar grote mond ook erg van knuffelen houdt. Ze kan zoenen als de beste!


Ook Lenka vindt het leuk om samen te trainen. Met haar leggen we veel minder de nadruk op gehoorzaamheid, we doen het wel maar ze vindt de hele wereld eromheen veel leuker.
Zij vindt de lessen puppygym veel interessanter. Planken parcourtjes lopen, balans oefeningen doen en als toetje vaak nog wat hersenwerk erachteraan.

Ook doen we met haar showtraining, waarbij zoenen met de keurmeester haar grootste hobby is. Haar hele kont zwiept daarbij heen en weer, maar het motto is: als ze maar lol heeft. En dat heeft ze, het leven is voor haar een groot feestje!

 

Wanneer Lenka oud genoeg is zullen we met haar alle benodigde gezondheidsonderzoeken doen en uiteraard de fokgeschiktheidstest lopen. Wanneer alles dan goed wordt bevonden is het plan om met haar een nestje te fokken. Maar eerst maar eens volwassen worden…