Het A-nest

Bree van Laag Laren is officieel verloofd!

Voor de volgende loopsheid en dekking hebben we voor Charlie een geweldige en imposante dekreu gevonden.

Uiteraard is ook hier weer het uitgangspunt dat we een mooie en krachtige reu willen die niet alleen qua bloedlijn en uiterlijk bij Charlie past, maar zeker ook qua karakter en gezondheid.

Wij zijn er enorm blij mee dat we hem mogen inzetten om onze droom te verwezenlijken.

Baghir Scorteus Mons

Czech Champion
Czech Grand Champion

Working dog

Nog voor de eerste loopsheid van Charlie stond de Tsjechische Baghir al op ons netvlies. Omdat hij al een nest in Nederland heeft zijn we destijds op zoek gegaan naar dekreuen die net als Baghir afstammen van zijn grootmoeder Bleys Folcrum. Omdat we deze keer een bewezen vererver voor de dekking van Charlie willen en uit het eerdere nest van Baghir in Nederland niet verwacht wordt dat er veel nakomelingen in de fok zullen komen zal hij toch worden ingezet!

Baghir zelf is een geweldige reu in alle mogelijke opzichten. Hij is heerlijk open en ontspannen en daarnaast beschikt hij over een gezonde dosis werklust. Hij wordt met name ingezet in het reddingswerk. Hij is zelfbewust en heeft een eerlijk en ontspannen karakter. Baghir leeft probleemloos samen met twee andere reuen, waaronder Ceron, een nakomeling van hem uit het Nederlandse C-nest van Laag Laren. Hij is zeer vriendelijk tegen mens en dier. Zijn looks en zijn karakter lijkt hij mee te geven aan zijn nakomelingen.

Afgelopen november hebben we Baghir voor het eerst live ontmoet, wat een super reu.

In Nederland is Baghir ingezet voor het C-nest van Laag Laren. Moeder van dit nest is de halfzus van Charlie, Anvie van Laag Laren. Uit deze combinatie zijn mooie en stabiele nakomelingen gekomen waarvan we er een aantal persoonlijk kennen.

Meegan (Cwynns Quilla Meegan van Laag Laren) kennen we erg goed. Een heerlijk en charmant Hovawart meisje met een sterk eigen willetje. Op show doet ze het uitstekend. Ze is Nederlands, Belgisch, Luxemburgs en Benelux Jeugdkampioen. Haar gezondheidsonderzoeken zijn allemaal in orde.

Ceron van Laag Laren woont bij zijn vader Baghir, hem hebben we natuurlijk als pup al eens ontmoet. Afgelopen november hebben we hem terug gezien toen we bij Aja in Tsjechië op bezoek waren. Wow… daar gaan we nog veel van horen. Super in zijn karakter en inmiddels is hij Tsjechisch Jeugdkampioen. Ook zijn gezondheidsuitslagen zijn allemaal goed.

Chuus van Laag Laren is een wandelmaatje van Charlie. Een heerlijke ongecompliceerde reu, altijd vrolijk en in voor een dolletje.

Meegan

Ceron

Chuus

Moederskant van Baghir

De moeder van Baghir is Alize Aldeon (working dog). Zij is een krachtig gebouwde teef met hetzelfde karakter als Baghir en haar moeder Bleys. Ze is Sloveens Showkampioen en heeft op show twee IHF punten behaald.

De vader van Alize (opa van Baghir) is de bekende Ulsan Gasko Prim (working dog). Hij was een opvallende verschijning en heeft vele successen op show behaald. Hij mag zich naast Tsjechisch (Jeugd)kampioen ook IHF Kampioen noemen. Daarnaast werd Ulsan zeer succesvol in verscheidene hondensporten ingezet. Hij heeft vele nakomelingen waar met name de extreem goede vererving van gezondheid opvalt.

Ulsans ouders zijn Frieder vom Georgenberg (Tsjechisch en Pools Kampioen) en Oriflame Gasko Prim (Tsjechisch, Pools, Club en IHF Kampioen).

De moeder van Alize is de stammoeder van de bekende Aldeon kennel, Bleys Folcrum (working dog). Zij is het type zoals we de Hovawart graag willen zien, niet heel groot maar krachtig en imponerend met veel uitstraling. Alle nazaten van Bleys hebben dit, samen met haar gemakkelijke karakter, van haar geërfd. Veel van haar kinderen en kleinkinderen worden wereldwijd succesvol ingezet in de fokkerij.

Daarnaast beschikken Bleys en haar nakomelingen over een extreem goede gezondheid.

Soms heb je een hond die heel speciaal voor je is. Bleys was dat voor haar eigenaar en jammer genoeg heeft hij afgelopen jaar op ruim 14 jarige leeftijd afscheid van haar moeten nemen. In haar vele nakomelingen leeft ze voort.

Vaderskant van Baghir

De vader van Baghir is de tot op zeer hoge leeftijd nog gezonde en fitte Jekyll Royal Safe (working dog). Hij is Tsjechisch, Pools, Sloveens, Club en Internationaal Kampioen. Met Jekyll werd gespeurd, hij is ingezet in het reddingswerk en heeft deelgenomen aan verschillende hondensporten. Jekyll blinkt uit door zijn geweldig volle vacht, zijn perfecte ruglijn en staartdracht gecombineerd met zijn correcte bouw. Hij is niet veel ingezet in de fokkerij maar een aantal van zijn kinderen uit het A-nest van Hali Gali en natuurlijk Baghir excelleren op show en worden ingezet voor de fokkerij.

Een reu als Jekyll die op hoge leeftijd nog zo gaaf en gezond is willen we graag in de stamboom van onze dekreu hebben staan.

De vader van Jekyll (opa van Baghir) is Nationaal Kampioen Artur z Duhoveho kopce (working dog). Een mooie krachtige reu die vele goede nakomelingen heeft voortgebracht waarvan er weer vele hun genen verder mogen geven. Naast Jekyl vallen ook zijn zonen Cyr Tara Guarda en Brit Coras Garden op om hun uiterlijk en karakter.

De moeder van Jekyll is Ayrin z Pomezi (working dog). Wederom een IHF Kampioen in de bloedlijnen van Baghir. Daarnaast is ze Tsjechisch Kampioen en heeft ze drie gezonde nesten op de wereld gezet.

Kortom…

Niet alleen persoonlijk, maar ook met zijn bloedlijnen en nakomelingen heeft Baghir ons overtuigd. We zien enorm uit naar de volgende loopsheid van Charlie waarbij we Baghir weer gaan ontmoeten en hopelijk de romance tussen beiden zien opbloeien.

Wordt vervolgd!

 

Blue Pinus Alpinia – reserve reu maar zeker geen tweede keuze!

Voor alle zekerheid hebben we naast Baghir gezocht naar een ervaren dekreu als reserve die we kunnen inzetten als het om wat voor reden dan ook niet met Baghir zou gaan lukken.
Eén ding stond voor ons vast, de reu moet zeker geen tweede keuze zijn, maar een geweldige reu die we graag voor Charlie willen inzetten.

Met volle overtuiging hebben we opnieuw gekozen voor Blue Pinus Alpinia, Sloveens en Internationaal Kampioen (working dog)

Een geweldig mooie Hovawart die al een aantal mooie en leuke nesten op de wereld heeft gezet en waarvan de kinderen niet onderdoen voor hun vader. Een tweetal van zijn kinderen leeft in Nederland en lijken veelbelovend.

Blue stamt af van Roy von Wiener Stadtrand; Internationaal , Oostenrijks en Duits kampioen. (working dog)

Daarnaast is Roy ook nog Oostenrijks Clubkampioen. Roy is succesvol in meerdere disciplines van de hondensport ingezet (obedience, speuren en breitensport). Roy was een vriendelijke temperamentvolle reu met een groot aantal nakomelingen die zich kenmerken door hun goede gezondheid en temperamentvolle maar vriendelijke karakters. In zijn vader én moederlijn vallen de goede gezondheids-uitslagen op. Roy was een geweldige hovawart en Blue lijkt veel op hem.

Blue’s moeder, Brinja von der Waldlichtung komt ook uit Oostenrijk, maar is ingezet als fokteef in Slovenie (working dog).

Ze is van het voor ons zo gewenste compacte en stevige type. Ook Brinja komt uit bloedlijnen waarin vooral de goede gezondheid opvallend is. Haar oma, Zina von Schondratal is ook de oma van het A-nest van Laag Laren. Zina heeft meerdere afstammelingen die succesvol in de fok worden ingezet. Meerdere voorouders van Brinja zijn showkampioenen wat de goede bouw van de honden uit deze bloedlijn bevestigd.

Blue is niet alleen mooi, maar hij is een geweldige familiehond. Hij wordt daarnaast ook ingezet voor “neuswerk”. Blue heeft een eigen website die goed door zijn eigenaresse wordt bijgehouden. Hier zijn prachtige foto’s en meer informatie over deze topper te vinden (website Blue)

We kunnen met volle overtuiging zeggen dat we het geweldig zouden vinden om een nest van hem en Charlie te krijgen. We zijn dan ook zeer dankbaar dat we hem voor de tweede keer als reserve mogen inzetten, dank daarvoor Alenka!