Het A-nest

Bree van Laag Laren is officieel verloofd!

Voor de volgende loopsheid en dekking hebben we voor Charlie een geweldige en imposante dekreu gevonden.

Uiteraard is ook hier weer het uitgangspunt dat we een mooie en krachtige reu willen die niet alleen qua bloedlijn en uiterlijk bij Charlie past, maar zeker ook qua karakter en gezondheid.

Wij zijn er enorm blij mee dat we hem mogen inzetten om onze droom te verwezenlijken.

Blue Pinus Alpinia

Met volle overtuiging hebben we opnieuw gekozen voor Blue Pinus Alpinia, Sloveens en Internationaal Kampioen (working dog)

Een geweldig mooie Hovawart die al een aantal mooie en leuke nesten op de wereld heeft gezet en waarvan de kinderen niet onderdoen voor hun vader. Een tweetal van zijn kinderen leeft in Nederland en lijken veelbelovend.

Blue stamt af van Roy von Wiener Stadtrand; Internationaal , Oostenrijks en Duits kampioen. (working dog)

Daarnaast is Roy ook nog Oostenrijks Clubkampioen. Roy is succesvol in meerdere disciplines van de hondensport ingezet (obedience, speuren en breitensport). Roy was een vriendelijke temperamentvolle reu met een groot aantal nakomelingen die zich kenmerken door hun goede gezondheid en temperamentvolle maar vriendelijke karakters. In zijn vader én moederlijn vallen de goede gezondheids-uitslagen op. Roy was een geweldige hovawart en Blue lijkt veel op hem.

Blue’s moeder, Brinja von der Waldlichtung komt ook uit Oostenrijk, maar is ingezet als fokteef in Slovenie (working dog).

Ze is van het voor ons zo gewenste compacte en stevige type. Ook Brinja komt uit bloedlijnen waarin vooral de goede gezondheid opvallend is. Haar oma, Zina von Schondratal is ook de oma van het A-nest van Laag Laren. Zina heeft meerdere afstammelingen die succesvol in de fok worden ingezet. Meerdere voorouders van Brinja zijn showkampioenen wat de goede bouw van de honden uit deze bloedlijn bevestigd.

Blue is niet alleen mooi, maar hij is een geweldige familiehond. Hij wordt daarnaast ook ingezet voor “neuswerk”. Blue heeft een eigen website die goed door zijn eigenaresse wordt bijgehouden. Hier zijn prachtige foto’s en meer informatie over deze topper te vinden (website Blue)

We kunnen met volle overtuiging zeggen dat we het geweldig zouden vinden om een nest van hem en Charlie te krijgen. We zijn dan ook zeer dankbaar dat we hem voor de tweede keer als dekreu mogen inzetten, dank daarvoor Alenka!