Het A-nest

Bree van Laag Laren is officieel verloofd!

Bij het zoeken naar een geschikte dekreu is met veel zaken rekening gehouden. Zo moet hij qua type goed bij Charlie passen en is er gekeken naar een zo correct mogelijke bouw. Bijna nog belangrijker is het karakter dat we in een dekreu zoeken: een stabiele, vriendelijke, werkwillige en open reu die er staat als het moet. Uiteraard hebben we ook gekeken naar afstamming. Deze moet naast de bloedlijnen ook passen qua gezondheid. Uiteindelijk hebben we een geweldige dekreu gevonden.

Mefisto Aldeon

Slowaaks Junior Kampioen

Instagram

Working dog

Mefisto is een nog jonge reu die onlangs is goedgekeurd als dekreu in Slowakije. Hij is een compacte, stevige en niet te grote reu met veel bone en uitstraling. Hij is robuust en in alle opzichten zeer correct gebouwd waardoor hij perfect bij Charlie past. Hij heeft het voor ons zo belangrijke open en vriendelijke karakter gecombineerd met de eigenschappen van een Hovawart die stevig in zijn schoenen staat.

Charlie wordt Mefisto’s eerste bruid en hij heeft dan ook nog geen nakomelingen. Wel komt hij uit zeer gedegen bloedlijnen. Op shows laat hij al veelbelovende resultaten zien en hij is een geweldige kameraad in het leven!

Note van Lenka, de eigenaar van Mefisto:

Mefko, zoals we hem thuis noemen, is een zeer energieke hond die onze harten heeft gestolen. Niet alleen van ons maar tevens van onze familie en vrienden. Mefko is gek op de snoepjes die ze voor hem mee brengen. Hij is een erg vriendelijke en vrolijke hond. Zijn staart stopt nooit met zwiepen! Zijn werklust is perfect maar wel als een echte Hovawart. Als hij iets anders interessanters ziet dan vergeet hij waar hij mee bezig was. Hij houdt er van om met ons te spelen maar soms met onze slippers. Hij is onderdeel van de familie, overal waar wij zijn is hij ook!

Ondertussen hebben wij afgelopen oktober tijdens onze vakantie zelf kennis mogen maken met Mefisto. Wat een heerlijke kerel, qua karakter een jonge clown, qua uiterlijk precies wat we zoeken. Kortom: wij gaan dit avontuur vol vertrouwen tegemoet!

De vader van Mefisto is Endriew Westbohemia Star (working dog)

Endriew is een beer van een goed gebouwde, imposante zwart blonde reu. Hij heeft een geweldig karakter. Hij is open, zeer vriendelijk en kan zich als een echte clown gedragen. Endriew heeft naast het M-nest van Aldeon nog een aantal nesten gehad die we hebben nagetrokken op gezondheid en gedrag.
Er zijn verschillende filmpjes van Endriew op You-tube te vinden, van shows en zijn gedragstesten. De meest indrukwekkende met betrekking tot zijn gedrag en de reden dat we op zoek gegaan zijn naar eventuele nakomelingen van hem als dekreu voor Charlie is dit filmpje! (YouTube link)

 

De moeder van Mefisto is Charlotte Aldeon, Slowaaks en Club Kampioene (working dog)

Ze is een afstammelinge van het D-nest van Aldeon waarvan meerdere honden succesvol in de fokkerij en show worden ingezet. Haar grootmoeder is Bleys Folcrum. Alle nazaten van Bleys hebben haar geweldig compacte sterke bouw en het gemakkelijke karakter van haar geërfd.
Met haar 64 cm en 34 kg mag Charlotte met recht een imposante dame genoemd worden. Haar vader is Armin Hali Gali (IHF-kampioen en succesvol in het speurwerk)

Wellicht leuk om te melden is dat Anziehend’s Dantek, die we de vorige loopsheid voor Charlie als dekreu hadden gekozen, ook een afstammeling is van het D-nest van Aldeon. We zijn overtuigd van de kwaliteit van deze bloedlijnen.

Kortom, we zijn erg blij dat we Mefisto hebben gevonden en kijken enorm uit naar de dag waarop we hem met een loopse Charlie gaan bezoeken…..

Blue Pinus Alpinia – reserve reu maar zeker geen tweede keuze!

Voor alle zekerheid hebben we naast Mefisto gezocht naar een ervaren dekreu als reserve die we kunnen inzetten als het om wat voor reden dan ook niet met Mefisto zou gaan lukken.
Eén ding stond voor ons vast, de reu moet zeker geen tweede keuze zijn, maar een geweldige reu die we graag voor Charlie willen inzetten. Een van de eisen was wel dat de reserve reu, in tegenstelling tot Mefisto, wél ervaring als dekreu moest hebben.

Met volle overtuiging hebben we gekozen voor Blue Pinus Alpinia, Sloveens en Internationaal Kampioen (working dog)

Een geweldig mooie Hovawart die al een aantal mooie en leuke nesten op de wereld heeft gezet en waarvan de kinderen niet onderdoen voor hun vader. Een tweetal van zijn kinderen leeft in Nederland en lijken veelbelovend.

Blue stamt af van Roy von Wiener Stadtrand; Internationaal , Oostenrijks en Duits kampioen. (working dog)

Daarnaast is Roy ook nog Oostenrijks Clubkampioen. Roy is succesvol in meerdere disciplines van de hondensport ingezet (obedience, speuren en breitensport). Roy was een vriendelijke temperamentvolle reu met een groot aantal nakomelingen die zich kenmerken door hun goede gezondheid en temperamentvolle maar vriendelijke karakters. In zijn vader én moederlijn vallen de goede gezondheids-uitslagen op. Roy was een geweldige hovawart en Blue lijkt veel op hem.

Blue’s moeder, Brinja von der Waldlichtung komt ook uit Oostenrijk, maar is ingezet als fokteef in Slovenie (working dog).

Ze is van het voor ons zo gewenste compacte en stevige type. Ook Brinja komt uit bloedlijnen waarin vooral de goede gezondheid opvallend is. Haar oma, Zina von Schondratal is ook de oma van het A-nest van Laag Laren. Zina heeft meerdere afstammelingen die succesvol in de fok worden ingezet. Meerdere voorouders van Brinja zijn showkampioenen wat de goede bouw van de honden uit deze bloedlijn bevestigd.

Blue is niet alleen mooi, maar hij is een geweldige familiehond. Hij wordt daarnaast ook ingezet voor “neuswerk”.
Blue heeft een eigen website die goed door zijn eigenaresse wordt bijgehouden. Hier zijn prachtige foto’s en meer informatie over deze topper te vinden (website Blue)

We kunnen met volle overtuiging zeggen dat we het geweldig zouden vinden om een nest van hem en Charlie te krijgen. Wie weet of Blue wordt ingezet….