Vader A-nest

Blue Pinus Alpinia

Sloveens Kampioen
Internationaal Kampioen
Alpensieger 2016HD A/A,
ED 0/0,
DM N/N,
LOCUS D/D
Eyes free
Thyroid normal
ZTP Slovenie

Als vader voor ons -A- nest hebben we een geweldige en imposante dekreu gekozen.

Uiteraard is hier het uitgangspunt geweest dat we een mooie en krachtige reu wilden die niet alleen qua bloedlijn en uiterlijk bij Charlie past, maar zeker ook qua karakter en gezondheid.

Blue  voldoet aan al onze eisen en is een geweldig mooie Hovawart die al een aantal leuke nesten op de wereld heeft gezet en waarvan de kinderen niet onderdoen voor hun vader. Een tweetal van zijn kinderen leeft in Nederland en lijken veelbelovend.

Blue is niet alleen mooi, hij is ook nog eens een geweldige familiehond.
Hij wordt daarnaast ook ingezet voor “neuswerk”.

Blue heeft een eigen website die goed door zijn eigenaresse Alenka wordt bijgehouden. Hier zijn prachtige foto’s en meer informatie over deze topper te vinden: www.hovawart-blue.com

Blue is ook te vinden op working dog.

Wij zijn er enorm blij mee dat we hem hebben mogen inzetten om onze droom te verwezenlijken.

Blue stamt af van Roy vom Wiener Stadtrand; Internationaal , Oostenrijks en Duits kampioen. (working dog)

Daarnaast is Roy ook nog Oostenrijks Clubkampioen. Roy is succesvol in meerdere disciplines van de hondensport ingezet (obedience, speuren en breitensport). Roy was een vriendelijke temperamentvolle reu met een groot aantal nakomelingen die zich kenmerken door hun goede gezondheid en temperamentvolle maar vriendelijke karakters. In zijn vader én moederlijn vallen de goede gezondheids-uitslagen op. Roy was een geweldige Hovawart en Blue lijkt veel op hem.

Blue’s moeder, Brinja von der Waldlichtung komt ook uit Oostenrijk, maar is ingezet als fokteef in Slovenie (working dog).

Ze is van het voor ons zo gewenste compacte en stevige type. Ook Brinja komt uit bloedlijnen waarin vooral de goede gezondheid opvallend is. Haar oma, Zina von Schondratal is ook de oma van het A-nest van Laag Laren. Zina heeft meerdere afstammelingen die succesvol in de fok worden ingezet. Meerdere voorouders van Brinja zijn showkampioenen wat de goede bouw van de honden uit deze bloedlijn bevestigd.