Bree van Laag Laren – Charlie

Internationaal Show Kampioen C.I.E., Nederlands, Belgisch, Luxemburgs, Zwitsers Kampioen
NJK, JW’16, BWNL’17/19, Holland Cup Winster ’22, Alpensieger ’22, Belgium Winner ’22
Crufts qualified 2017, 2020, 2022, 2023 en 2024
Beste teef Clubmatch HRN 2019

Charlie werd op 17 november 2015 bij Mart van Bon geboren uit de combinatie Gentle (Guusje) x Flocky Eilleen. Deze laatste is een prachtige blonde Oostenrijkse dekreu en met deze combinatie hoopte Mart dan ook op in ieder geval 1 blonde pup… het werden 10 zwart blondjes!

Guusje:

Flocky:   Guusje & Flocky:

Over de bloedlijnen van Charlie is veel te vertellen.

Grootmoeder van moeders kant is Mountain Dew Dera Gwynneath (working dog).
Net zoals vele van haar nestgenoten heeft zij met haar compacte stevige bouw en haar bewegingen vele titels op shows in de wacht gesleept, Nederlands Kampioen, NJK en JW.
Gwynneath was een droom van een hond met een pittig maar betrouwbaar en eerlijk karakter. Ze is tot op haar laatste dag vrolijk en speels gebleven.

Grootvader van moeders kant is Bolek vom Kahltal (working dog).
Hij kenmerkt zich door het geweldige stabiele karakter, zijn mooie bone maar vooral zijn goede gezondheid die hij aan zijn kinderen heeft doorgegeven. Zelf was hij Clubwinner van de Clubsiegerschau van de RZV in Duitsland.

Uit de combinatie van Gwynneath en Bolek is de moeder van Charlie geboren, Gentle, roepnaam Guusje (working dog).
Er zijn twee dingen aan dit nest die opvallen. Allereerst het geweldig stabiele en vriendelijke karakter. Daarnaast hebben alle puppen uit dit nest, net als Guusje, een stevige en compacte bouw. Guusje zelf heeft niet veel op shows gelopen maar een aantal van haar broers hebben verschillende titels in de wacht gesleept. Guus zelf is een heerlijke ongecompliceerde Hovawart teef met een hoog tolerantie level.

De vader van Charlie is de blonde Flocky Eilleen uit Oostenrijk (working dog).
Voor deze reu is gekozen vanwege zijn zeer correcte bouw waarbij vooral de sterke ruglijn en staartdracht opvallen. Flocky is een middelgrote Hovawart, hij is ontspannen, stabiel en werkwillig.

De vader van Flocky is Artje F-von den Hollenstedter Rabauken (working dog).
Artje was een zeer imponerende Hovawart reu die voor vele nakomelingen heeft gezorgd en daar zijn ongecompliceerde karakter aan heeft doorgegeven.

De moeder van Flocky is Esira vom Pfarrhoff (working dog).
Dit is een mooie, harmonisch gebouwde zwarte teef. Zij en haar zus Estrelle hebben voor meerdere nakomelingen gezorgd en ook deze doen het goed qua gezondheid, gedrag, op shows en in de hondensport. Met Flare, de volle zus van Flocky, wordt inmiddels ook gefokt.

Tot zover over de familie van Charlie.

Charlie zelf ontpopte zich tot een heerlijke pup, altijd blij en altijd zin om dingen te ondernemen. Strand en sneeuw zijn haar grote favoriet. Ook samen zwemmen in de zomer vindt zij heerlijk. En daarna uiteraard een ontbijt op het terras aan het strand…

Voor een Hovawart is ze relatief makkelijk en heeft een vrij zacht en open karakter. Wel bewaakt ze fanatiek haar eigen erf en laat dan ook graag horen als er iemand langskomt die ze niet kent. Als ze je eenmaal beter kent ben je haar beste vriend en ook deze “vrienden” worden luidkeels begroet. Met het liefst iets in haar bek voert ze hele gesprekken met je.

Met veel plezier gaat ze mee naar de hondenschool, voorheen de G&G, maar toen we merkten dat ze de strenge en altijd maar dezelfde oefeningen niet meer heel interessant vond zijn we iets anders gaan zoeken. Want tenslotte is een avondje trainen iets wat je samen leuk moet vinden.

Tegenwoordig beleeft ze ontzettend veel lol aan de Breitensport, fanatiek gaat ze de hindernissen over en vergeet soms dat het baasje iets minder hard gaat dan zij. Hier merken we wel dat haar basis qua gehoorzaamheid goed is geweest. Na drie wedstrijden te hebben gelopen promoveerde ze al van de aspiranten klasse naar de VK1

Verder doet ze het heel leuk op show, ze heeft al flink wat titels op haar naam staan en in maart  2020 zijn we zelfs met haar op Crufts geweest. Dit is de grootste hondenshow ter wereld die elk jaar wordt gehouden in Birmingham, Engeland. Hier mag je alleen aan meedoen als je je hebt geplaatst. Wat een ervaring was dat…

Ook gaan we af en toe naar speurles en trainen we het buitspel met een pakwerker bij de HRN. Verder zijn we samen naar een seminar van Crea Canis in Duitsland geweest. Met name het laatste was zeer leerzaam en heeft de band die we met haar hebben veel sterker gemaakt. Eigenlijk voor iedere hondeneigenaar een aanrader!

Omdat ze zo’n ontzettende fijne hond is en omdat we zelf heel graag een tweede Hovawart wilden, hebben we  met Charlie ons eerste nest gefokt. Qua gezondheid voldoet ze aan alle eisen, op shows doet ze het prima en ook de fokgeschiktheidstest van de HRN heeft ze prima doorlopen.

En daar kwam ons tweede meisje in beeld…