Onze hond

Bree van Laag Laren

Nederlands Kampioen, Luxemburgs Kampioen, NJK, JW’16, BWNL’17/19
Crufts qualified 2017 en 2020.
Beste teef Clubmatch HRN 2019

Charlie werd op 17 november 2015 bij Mart van Bon geboren uit de combinatie Gentle (Guusje) x Flocky Eilleen. Deze laatste is een prachtige blonde Oostenrijkse dekreu en met deze combinatie hoopte Mart dan ook op in ieder geval 1 blonde pup… het werden 10 zwart blondjes!

Guusje:

Flocky:   Guusje & Flocky:

Over de bloedlijnen van Charlie is veel te vertellen.

Grootmoeder van moeders kant is Mountain Dew Dera Gwynneath (working dog).
Net zoals vele van haar nestgenoten heeft zij met haar compacte stevige bouw en haar bewegingen vele titels op shows in de wacht gesleept, Nederlands Kampioen, NJK en JW.
Gwynneath was een droom van een hond met een pittig maar betrouwbaar en eerlijk karakter. Ze is tot op haar laatste dag vrolijk en speels gebleven.

Grootvader van moeders kant is Bolek vom Kahltal (working dog).
Hij kenmerkt zich door het geweldige stabiele karakter, zijn mooie bone maar vooral zijn goede gezondheid die hij aan zijn kinderen heeft doorgegeven. Zelf was hij Clubwinner van de Clubsiegerschau van de RZV in Duitsland.

Uit de combinatie van Gwynneath en Bolek is de moeder van Charlie geboren, Gentle, roepnaam Guusje (working dog).
Er zijn twee dingen aan dit nest die opvallen. Allereerst het geweldig stabiele en vriendelijke karakter. Daarnaast hebben alle puppen uit dit nest, net als Guusje, een stevige en compacte bouw. Guusje zelf heeft niet veel op shows gelopen maar een aantal van haar broers hebben verschillende titels in de wacht gesleept. Guus zelf is een heerlijke ongecompliceerde Hovawart teef met een hoog tolerantie level.

De vader van Charlie is de blonde Flocky Eilleen uit Oostenrijk (working dog).
Voor deze reu is gekozen vanwege zijn zeer correcte bouw waarbij vooral de sterke ruglijn en staartdracht opvallen. Flocky is een middelgrote Hovawart, hij is ontspannen, stabiel en werkwillig.

De vader van Flocky is Artje F-von den Hollenstedter Rabauken (working dog).
Artje was een zeer imponerende Hovawart reu die voor vele nakomelingen heeft gezorgd en daar zijn ongecompliceerde karakter aan heeft doorgegeven.

De moeder van Flocky is Esira vom Pfarrhoff (working dog).
Dit is een mooie, harmonisch gebouwde zwarte teef. Zij en haar zus Estrelle hebben voor meerdere nakomelingen gezorgd en ook deze doen het goed qua gezondheid, gedrag, op shows en in de hondensport. Met Flare, de volle zus van Flocky, wordt inmiddels ook gefokt.

Tot zover over de familie van Charlie.

Charlie zelf ontpopte zich tot een heerlijke pup, altijd blij en altijd zin om dingen te ondernemen. Strand en sneeuw zijn haar grote favoriet.

Voor een Hovawart is ze relatief makkelijk en heeft een vrij zacht en open karakter. Wel bewaakt ze fanatiek haar eigen erf en laat dan ook graag horen als er iemand langskomt die ze niet kent. Als ze je eenmaal beter kent ben je haar beste vriend en ook deze “vrienden” worden luidkeels begroet. Met het liefst iets in haar bek voert ze hele gesprekken met je.

Met veel plezier gaat ze mee naar de hondenschool, niet altijd om goed haar best te doen maar soms ook om gewoon lol te trappen en vooral om de lachers op haar hand te krijgen. Een keer luisteren is leuk, twee keer gaat ook nog wel, daarna vind ze het wel best.

Toch heeft ze het inmiddels geschopt tot G&G, niet de beste van haar klas maar zolang we er plezier aan beleven is het voor ons prima.

Ook aan de Breitensport beleeft ze veel lol, fanatiek gaat ze de hindernissen over en vergeet soms dat het baasje iets minder hard gaat dan zij.

Verder lopen we af en toe een show en volgen we regelmatig andere trainingen en workshops. Af en toe gaan we naar speurles en trainen we het buitspel met een pakwerker bij de HRN. Ook zijn we samen naar een seminar van Crea Canis in Duitsland geweest. Met name het laatste was zeer leerzaam en heeft de band die we met haar hebben veel sterker gemaakt. Eigenlijk voor iedere hondeneigenaar een aanrader!

Omdat ze zo’n ontzettende fijne hond is en omdat we zelf heel graag een tweede Hovawart wilden, hebben we besloten met Charlie een nest te fokken. Qua gezondheid voldoet ze aan alle eisen, op shows doet ze het prima en ook de fokgeschiktheidstest van de HRN heeft ze prima doorlopen.

Het grote avontuur is begonnen…